Сите 3 академии се во тек!

Сеопфатни и интензивни 6-месечни академии за програмери, менторирани од докажани софтверски инженери!
 • iconСакам да учам од докажани програмери
 • iconСакам да бидам во програмерска атмосфера
 • iconСакам да поседувам програмерски mindset и да решавам проблеми

GSIX гордо соработува со:

 • Nestle logo
 • T-Mobile logo
 • Intel logo
 • Swissski logo
 • Cheapoair logo

Одбери ја твојата нова tech-driven кариера

Секоја академија е предводена од софтверски инженери со над 10 години искуство во IT областа и светски-признаени награди за софтверски решенија со над 18 милион корисници. Изборот е твој!

Feature icon

Frontend академија

Научи да создаваш веб-страни од почеток до крај. Биди одговорен за изгледот и интеракцијата на корисниците (client-side). Усоврши ги основните принципи на програмирање, HTML, CSS и програмскиот јазик JavaScript.

Feature icon

Backend академија

Фокусирај се на серверската страна на веб-страните. Научи да ги изработуваш и надгледуваш функционалноста на апликациите и целосната комуникација помеѓу датабазата и пребарувачот. Работи со сервери, апликации и датабази.

Feature icon

Android академија

Создавај квалитетни апликации за сите Android уреди во светот. Стани експерт во Јava и Kotlin и научи како да користиш Android студио. Да програмираш мобилни апликации е една од најбараните професии денес и во постојан пораст.

Каде ќе учам?

Просториите каде се одржуваат предавањата се дел од GSIX. Ќе имаш можност да бидеш директно инволвиран во програмерска атмосфера и агендата на работниот ден на еден програмер. Плус, уживај во сите други подобности кои ги имаат IT фирмите како GSIX.

Локација

 • parking
 • wifi
 • coffee
 • xBox
 • pet

ЗОШТО GSIX.academy e вистинскиот избор?

Учи од програмери

Академија создадена од програмери за новата и напредна генерација на IT таленти.

Гради продукти

Кодот трансформирај го во продукт преку работа на реални проекти и решавање комплексни проблеми.

Прашај ментор

Нашите ментори се достапни 24/7 во текот на академијата и по нејзиното завршување.

Користи канцеларии

Престојувај во нашите канцеларии и надвор од предавањата, користи ги подобностите и програмерската атмосфера за работа.

Стартап амбиент

Дознај како е да се биде дел од стартап кој развива дигитални иновации за интернационален пазар.

GSIX.team те очекува

Биди дел од нашата заедница во која споделуваме знаење, совети, трикови и најнови програмерски вести од прва рака.

FAQs

 • Кога, каде и колку ќе траат академиите?

  Сите три академии ќе бидат во времетраење од 6 месеци, со паралелно одржување на предавања и вежби во попладневните часови, три пати во неделата.

  За подетални информации, слободно контактирај не и посети ги нашите простории каде што ќе се одржуваат академиите. Ќе биде супер доколку се запознаеме и ги слушнеме твоите очекувања и досегашни познавања (и воопшто не е проблем ако не ги поседуваш).

  Во склоп на академијата ќе имаш можност да користиш: бесплатен паркинг со секогаш слободни места, кујна со мнооогу кафе и пијалоци, бесплатен Интернет пристап и најважно од се - како изгледа и функционира IT фирма со вистински програмери.

  Локација

 • Дали треба да знам англиски јазик за да станам девелопер?

  Предавањата и вежбите ќе се одржуваат на македонски јазик. Сепак целиот код што ќе учиме да го пишуваме е на англиски јазик, и да, нема да имаш проблем со разбирање на истиот, не треба совршено да зборуваш и разбираш англиски.

 • Дали треба да носам лаптоп?

  Да, потребно е да носиш твој лаптоп.

 • Дали треба да имам претходни познавања од програмирање?

  Не. Воопшто не ти е потребно искуство со програмирање. Но, сигурни сме дека знаеш како да користиш компјутер, да отвориш електронска пошта и да се приклучиш на Интернет.

 • Што ми следува после финалниот час?

  Откако успешно ќе ја завршиш избраната академија, ти следува сертификат за завршената технологија. Дополнително, ќе ти помогнеме да креираш професионална биографија идентична со најдобрите програмери и ќе ти помогне да се истакнеш од големата толпа. Ќе ти го средиме и LinkedIn профилот и ќе добиеш привилегиран пристап и статус на нашата платформа за freelance/remote работа.

 • Дали навистина може да станам девелопер за 6 месеци?

  Секако! Ќе учиш од искусни предавачи кои се супер-професионални софтверски инженери и спремни сениори подготвени да ти го пренесат своето огромно знаење и искуство.

  Академијата ја подготвуваат самите програмери и имаат за цел агресивно да те научат и ти ги пренесат најновите технологии, методи и најдобри практики кои постојат на пазарот. Колку од ова знаење ќе примениш зависи само од твојата желба и посветеност кон остварување на целта да станеш девелопер.

  Колку повеќе време посветиш на предадената материја и изработените вежби, толку ќе бидеш поподготвен по завршувањето на академијата.

  Не велиме дека ќе биде лесно, но со сигурност тврдиме дека да станеш девелопер е една од најдобрите одлуки кои можеш да ги донесеш за себе.

 • Колку е износот за партиципација на академиите?

  Нашата цел е да изградиме силна заедница од најдобрите програмери на едно место, затоа цената е поставена за да биде достапна за сите.

  Дополнително, ќе ти излеземе во пресрет со уникатен план за исплата на партиципацијата и можност за плаќање на рати.