Биди ANDROID девелопер за 6 месеци!

 • iconКодирај течно во Java и Kotlin во Android Studio
 • icon Научи да создаваш апликации за Android уреди со квалитетно мобилно искуство
 • iconДознај како да го одржуваш, оптимизираш и дебагираш кодот зад мобилните апликации

ШТО ТЕ ОЧЕКУВА?

Биди Android девелопер и изработувај продукти за мобилните уреди кои припаѓаат на оваа платформа. Твоја одговорност ќе биде да поставиш и постигнеш високи стандарди при развојот на проектите во склоп на mobile development. Нашата 6-месечна академија jа менторираат софтверски инженери со 10 години искуство во развој на софтвер и светски-признаени награди за направени решенија со над 18 милиони корисници.

Feature icon

ЗНАЕЊЕ

Креирај мобилни апликации во Android студио и лансирај ги на Google Play. Научи ги програмските јазици Java и Kotlin и вешто оптимизирај и дебагирај го кодот за мобилни апликации.

Feature icon

ИСКУСТВО

Стекни практично искуство преку изработка на мобилни апликации со алатки кои ги користат програмерите и во атмосфера на реална IT компанија. Прилагоди се на трендовите и барања кои ги диктира пазарот на tech работна сила. Побарувачката за Android девелопери е во нагорен тренд.

Feature icon

РАБОТА

По завршувањето на академијата твојата кариера како Android девелопер може веднаш да започне. Работи во IT компании или започни кариера како фриленсер, кога сакаш и каде сакаш.

Што ќе научам?

GSIX програмерите посветено и детално ја подготвија програмата за оваа академија до најмалите детали и e специјално наменета за ситe тие кои сакаат да ги совладаат и перфектно ги користат технологиите и алатките за да бидат Android девелопери.

Преземи ја целосната програма

Каде ќе учам?

Просториите во кои ќе се одржуваат предавањата се дел од GSIX и ќе имаш можност директно да бидеш вклучен во атмосферата која ја имаат IT компаниите, начинот на работа, агенда на еден вообичаен ден и сите дополнителни подобности во кои уживаат нашите програмери.

Локација

 • parking
 • wifi
 • coffee
 • xBox
 • pet

ШТО ЌЕ НАУЧАМ?

Научи ги основите на овој објектно-ориентиран јазик кој има многу предности и е направен од програмски елементи наречени “објекти“. Апликациите напишани во Јаva може да работат на многу различни уреди, вклучувајќи ја и Android платформата.

Програмирај ја мобилната апликација во програмскиот јазик базиран на Java и официјално поддржан од Google за развој на Android апликации во Android Studio. Постои од 2017 година и многу апликации се прекодираат од Java во Kotlin.

Изучи го сетот од алатки и технологии за развој кои ги нуди Android Software Development kit-от. Истите ќе ги користиш при градењето и тестирањето на мобилните апликации и ќе ти го направат процесот многу поедноставен.

Запознај се со backend-as-a-service платформата која нуди бази на податоци во реално време, API, повеќе начини за автентикација и многу другo. Firebase е една од најмоќните платформи за развој и подобрување на веб и мобилни апликации.

Користењето на GIT ќе ти го олесни тимското работење бидејќи неговата фукнција е следење на промените во фајловите и нивна координација. GIT е независен од интернет пристап или централен сервер.

FAQs

 • Кога, каде и колку ќе траат академиите?

  Сите три академии ќе бидат во времетраење од 6 месеци, со паралелно одржување на предавања и вежби во попладневните часови, три пати во неделата.

  За подетални информации, слободно контактирај не и посети ги нашите простории каде што ќе се одржуваат академиите. Ќе биде супер доколку се запознаеме и ги слушнеме твоите очекувања и досегашни познавања (и воопшто не е проблем ако не ги поседуваш).

  Во склоп на академијата ќе имаш можност да користиш: бесплатен паркинг со секогаш слободни места, кујна со мнооогу кафе и пијалоци, бесплатен Интернет пристап и најважно од се - како изгледа и функционира IT фирма со вистински програмери.

  Локација

 • Дали треба да знам англиски јазик за да станам девелопер?

  Предавањата и вежбите ќе се одржуваат на македонски јазик. Сепак целиот код што ќе учиме да го пишуваме е на англиски јазик, и да, нема да имаш проблем со разбирање на истиот, не треба совршено да зборуваш и разбираш англиски.

 • Дали треба да носам лаптоп?

  Да, потребно е да носиш твој лаптоп.

 • Дали треба да имам претходни познавања од програмирање?

  Не. Воопшто не ти е потребно искуство со програмирање. Но, сигурни сме дека знаеш како да користиш компјутер, да отвориш електронска пошта и да се приклучиш на Интернет.

 • Што ми следува после финалниот час?

  Откако успешно ќе ја завршиш избраната академија, ти следува сертификат за завршената технологија. Дополнително, ќе ти помогнеме да креираш професионална биографија идентична со најдобрите програмери и ќе ти помогне да се истакнеш од големата толпа. Ќе ти го средиме и LinkedIn профилот и ќе добиеш привилегиран пристап и статус на нашата платформа за freelance/remote работа.

 • Дали навистина може да станам девелопер за 6 месеци?

  Секако! Ќе учиш од искусни предавачи кои се супер-професионални софтверски инженери и спремни сениори подготвени да ти го пренесат своето огромно знаење и искуство.

  Академијата ја подготвуваат самите програмери и имаат за цел агресивно да те научат и ти ги пренесат најновите технологии, методи и најдобри практики кои постојат на пазарот. Колку од ова знаење ќе примениш зависи само од твојата желба и посветеност кон остварување на целта да станеш девелопер.

  Колку повеќе време посветиш на предадената материја и изработените вежби, толку ќе бидеш поподготвен по завршувањето на академијата.

  Не велиме дека ќе биде лесно, но со сигурност тврдиме дека да станеш девелопер е една од најдобрите одлуки кои можеш да ги донесеш за себе.

 • Колку е износот за партиципација на академиите?

  Нашата цел е да изградиме силна заедница од најдобрите програмери на едно место, затоа цената е поставена за да биде достапна за сите.

  Дополнително, ќе ти излеземе во пресрет со уникатен план за исплата на партиципацијата и можност за плаќање на рати.